Espresso Makinesi Almayı Düşünenler İçin Tavsiyeler

25-01-2021 16:36
Espresso Makinesi Almayı Düşünenler İçin Tavsiyeler

Espresso kahve makinesi, kendiniz için veya misafirleriniz için enfes kahveler hazırlamanıza yardımcı olan kahve yapım ekipmanıdır. Espresso, geleneksel bir kahve çeşidi olarak İtalya’dan tüm dünyaya yayılmış olan ve diğer kahve çeşitlerine kıyasla çok daha yoğun bir kahve çeşididir. Espresso kahve hazırlamanın birçok yöntemi bulunur. Bunların başında en ideali ise espresso makinesidir. Espresso makinesi, klasik olarak taze öğütülmüş kahve çekirdeklerini sıcak su ve basınç yardımı ile 20 saniyede hazırlar. Bu kahveyi dilerseniz olduğu gibi dilerseniz de latte, cappuccino gibi farklı kahve çeşitleri şeklinde hazırlayabilirsiniz. Espresso, içerdiği kafein oranı sayesinde sabahları sizi dinçleştirecek, uykunuzu açacak en lezzetli kahve seçimidir. Özellikle sabahları uyanmakta zorluk çekenler veya günün ilk saatlerinde yorgun hissedenler için ideal bir seçim olacaktır. Espresso, klasik olarak özel olarak tasarlanmış espresso fincanlarında servis edilmektedir. Bütçenize uygun, istediğiniz teknik özelliklere sahip bir espresso makinesi seçerken güvenilir bir firmadan alışveriş yapmaya özellikle dikkat etmeniz gerekir. Espresso makinesi almayı düşünenler için ilk dikkat edilmesi gereken konu satış öncesi ve sonrası destektir.

Espresso Kahve Makinesi Modelleri

Espresso kahve makinesi modelleri, kişinin kullanım amaçlarına göre farklı özelliklerde tasarlanmaktadır. Ticari espresso makineleri, genelde kafeler, hoteller ve profesyonel olarak kahve servisi yapılan iş yerleri için tercih edilir. Kafelerde en çok tercih edilen espresso makinesi modellerinden biri Rocket Boxer Espresso makinesidir. Bu model çok dayanıklı olmasıyla birlikle çok başarılı kahveler hazırlayabileceğiniz donanıma sahiptir. Evinizin baristası olmak, kendi mutfağınızda muhteşem kahveler hazırlamak isterseniz tercihinizi ev tipi espresso kahve makinesi modellerinden yana kullanmanız daha doğru olacaktır. Ev tipi espresso makineleri, ticari espresso makinelerine nazaran boyut olarak daha küçüktür. Fiyat açısından da ticari olanlara göre daha uygundur.

Espresso Kahve Makinesi Fiyatları

Espresso kahve makinesi fiyatları, ürün modeline ve sahip olduğu teknik özelliklere göre değişiklik göstermektedir. Espresso makinesinin nerede kullanılacağı da fiyatının değişmesindeki etkenlerden biridir. Ev tipi espresso makineleri ve ticari espresso makineleri arasında bazı donanım farkları bulunur. Bu da iki makinenin fiyatlarının birbirinden farklı olması demektir. Ev tipi makineler, ticari makinelerden daha düşük fiyatlıdır.

Hazırlanan espressonun kalitesi için, doğru ölçüde kavrulmuş ve taze kahve çekirdeklerinin kullanılması kadar, yapımında hangi makinenin kullanıldığı da son derece önemlidir. Bu sebeple bütçenize uygun en güvenilir marka ve modeli tercih etmeniz gerekir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.