Espresso Makinesi Nasıl Kullanılır

24-02-2021 02:06
Espresso Makinesi Nasıl Kullanılır

Espresso makinesi espresso yapımında en ideal kahve demleme ekipmanıdır. Espresso makineleri kısaca, suyu belirli bir basınç ile kahvenin içinden geçirir ve duru bir kahve elde etmeyi sağlar. Diğer kahvelere kıyasla daha yoğun ve köpüklü bir kahve için sıcak suyun, basınç ile kısa sürede fincandan geçmesi gerekmektedir. Manuel, yarı otomatik ya da full otomatik kahve makineleri arasından seçim yapabilirsiniz. Espresso makineleri ev için ya da ofis için kullanılabilir. Ev tipi olan makineler tek grupludur. Grup ifadesi, su akan başlık anlamına gelir. Bu başlık alanına bağlanmış olan ve öğütülmüş kahvelerin koyulduğu alan ise porta filtre bölümüdür. Bu ekipman içinde metal bir filtre mevcuttur. Tamper ile kahve düzleştirilir. Düzleştirme işlemi, kahvenin arasında mevcut olan hava boşluklarının giderilmesini ve suyun kahve içerisinde homojen şekilde geçmesini sağlar.

Espresso Kahve Makinesi

Espresso kahve makinesi, kaliteli bir şekilde, iyi kahve yapmak üzerine tasarlandığında oldukça kullanışlı ve uzun ömürlü makinelerdir. Espresso kahve makinesinde kahve hazırlarken öncelikli olarak kazanın yeteri kadar ısınmasını beklemeniz önemlidir. Bu aşamada ise kahve çekirdeklerinin öğütülmesi gerekmektedir. Kahve çekirdeklerinin öğütülmesi için espressoda 1 numaralı seviyeyi seçmeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra eğer hassas tartınız varsa uluslararası kahve oranlarına göre ideal kahveyi hazırlayabilirsiniz. Bu adımlardan sonra filtrenin üzerinde bulunan kahvenin tamper ile düzleştirilmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra kahve makinesi yeteri kadar ısınmış ise, porta filtreyi alanına yerleştiriyoruz. Ardından espresso fincanı kahve makinenin ilgili bölümüne konularak tuşa basmanız yeterlidir. Espresso kahve makinesi çalışma prensibi bu şekilde olmaktadır. Daha fazla grup başlığına sahip olan makine çeşitleri, aynı anda birden fazla kişinin çalışmasına destek olan ürünlerdir. İşletmenizin yoğunluğuna göre grup sayısına karar verebilirsiniz.

Espresso Makinesi Fiyat

Espresso makinesi fiyat aralıkları makinenin kalitesine, iş ya da ev tipi olup olmamasına, ürünün kalitesine göre değişmektedir. Grup kol sayısı da makine donanımlarının belirlenmesine destek olduğu için fiyatlar konusun en belirleyici konuların başında gelmektedir. Espresso makineleri uzun süreli kullanım imkanı sunan ürünlerdir. Bundan dolayı da fiyatlardan ziyade makinenin kalitesine önem vermeniz gerekmektedir. Kaliteli bir espresso makinesi satın aldıktan sonra mutlaka düzenli olarak bakımlarını yaptırmanız gerekmektedir. Düzenli bakımlar, satış sonrası size destek sağlayan firmalar tarafından verilmektedir. Bu sayede makinenizi uzun süre kullanabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.