İtalya'dan Geleneksel Yöntemlerle Kavrulmuş Taze Çekirdek Espresso Kahveler..

04-12-2019 13:17
İtalya'dan Geleneksel Yöntemlerle Kavrulmuş Taze Çekirdek Espresso Kahveler..

Espresso günümüzde en çok tüketilen kahve çeşididir. İtalya'dan tüm dünyaya yayılmış olan espresso, özellikle farklı aromaları sayesinde tüm damak tatlarına da hitap etmektedir. İtalya'dan geleneksel yöntemlerle kavrulmuş olan taze çekirdekli espresso kahveler, güne en güzel başlamanın yollarından biri. Espressonun en lezzetli halini yakalamak için mutlaka en taze kahve çekirdeklerinden kahveyi hazırlamanız gerekir. Kahve çekirdeklerinin öğütülmesinden sonra, havayla temas etmesi bayatlamasına yol açar. Bundan dolayı her zaman en taze kahveleri içmek için içeceğiniz kadar kahve çekirdeğini öğütmek ve kahveyi bu şekilde hazırlamanız gerekmektedir.


Espresso Kahve


Espresso kahve kahvenin tadı kahvenin görünüşü ile kalitesini direkt olarak ortaya çıkarmaktadır. İyi bir espressonun en önemli göstergesi ise üzerindeki köpük olmaktadır. Bu köpük, krema olarak isimlendirilmektedir. Krema, kahvenin müthiş aromalarının havayla temasında kaybolmaması için conta görevini üstlenmektedir. İyi bir krema, kahvenin kalitesine ve kahveyi yapan kişinin el yetilerine de bağlı olmaktadır. Kaliteli bir espressoda kahve köpüğü kalın ve kadife yapıda sergilenmektedir. Bu özelliklerinin yanı sıra kahve köpüğün dayanıklılığı da espressonun iyi şekilde hazırlandığını gösteren önemli konular arasında yer almaktadır. Bir bardak espresso hazırlamak için ortalama olarak 50 adet kahve çekirdeği gerekmektedir. Bu kahve çekirdeklerinin öğütülmesiyle de yaklaşık olarak 6 ya da 7 gram kahve elde edilmektedir. Bu kahveden geçmesi gereken su miktarı ise yaklaşık olarak 3 çorba kaşığı olmaktadır. Çok su olması, kahvenin kıvamının bozulmasına sebep olmaktadır. Kaliteli espresso için bir diğer önemli unsur ise basınç olmaktadır. Uygulanan basınç ile kahve düzleştirildikten sonra hazırlanır. Birçok kahve çeşidi de espresso ile hazırlanmaktadır. Bunlar; Americano, espressonun sıcak su ile hafifletilmiş formudur. Macchiato ise espresso kahvenin üzerine az miktarda köpürtülmüş süt dökülmesiyle hazırlanmaktadır. Sert kahveden hoşlanmayan kişiler için en ideal kahve çeşididir. Latte ise, espresso, sıcak süt ve köpük latte ile hazırlanmaktadır.


Espresso Kahve Fiyatları


Espresso kahve fiyatları tercih edeceğiniz kahvenin kalitesine göre değişmektedir. Kahve kalitesi orta ya da yüksek ise espresso fiyatları diğer çeşitlere göre daha fazla olabilir. Kahvenin kalitesi, organikliği ve sertifikası gibi özellikler, espresso kahve fiyatları için belirleyici olmaktadır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.