Tek Shot ya da Double Shot Espressolar için Kalın Kenarlı Espresso Fincan

24-02-2021 10:14
Tek Shot ya da Double Shot Espressolar için Kalın Kenarlı Espresso Fincan

Kahve fincanı her kahve çeşidinin aromasına, yoğunluğuna, geleneksel özelliklerine ve kahve kültürüne göre tasarlanır. Bundan dolayı her kahve çeşidinin fincanı birbirinden farklıdır. Filtre kahveler özellikle daha az yoğunluğa sahip, daha duru kahve çeşitleri olduğu için hemen hemen her bardakta ve fincanda rahatlıkla tüketilebilir. Latte gibi daha yoğun ve köpüklü kahve çeşitleri ise ağzı daha geniş, özellikle latte art yapımına destek sağlayacak ve buna göre tasarlanmış özel fincanlarda içilmelidir. Tüm bu kahve fincanlarında olduğu gibi tek shot ya da double shot espressolar için de kalın kenarlı espresso fincanı tasarlanmaktadır. Espresso küçük porsiyonlarda tüketilen kahvelerdir. Bu fincanlar, kahvenin ısısını korumak ve doğal espresso köpüğünün kalması ve konforlu bir içim sağlamak adına özel olarak tasarlanır.

Espresso Kahve Fincanı

Espresso kahve fincanı kahve içerken sizi hem görsel olarak hem de fonksiyonel olarak kullanışlı olan araçlardır. Kahve keyfini arttırmak için birçok aşama vardır. Kahvenin kaliteli bir makinede hazırlanması ilk adımdır. Daha sonra ise kaliteli kahve çekirdeklerini kullanmak ve şık bir espresso fincanı tercih etmek gerekmektedir. Espresso fincanı hem görsel olarak, hem de işlevsel olarak kahve keyfini arttıran bir özelliktedir. Özel olarak dizayn edilmiş olan kahve fincanı modelleri yalnızca görsel açıdan değil, kahvenin ısısını da kontrol etmesiyle ön plana çıkar. İtalya’da özel olarak tasarlanan ve buna göre üretilmiş olan kalın kenarlı fincanlar; içeceğinizi olması gereken ısıda tutmaya yardımcı olur. Bu özelliğinin yanı sıra her zevke, her stile uygun çok çeşitli renklerde de kahve fincanı modellerini de sitemiz üzerinden bulabilirsiniz.

Espresso Fincanı

Espresso fincanı tercih ederken. Espresso fincanı sadece basit bir fincan değildir. Espresso fincanı seçmek oldukça ayrıntılı aşamalardan oluşmaktadır. Tercih ettiğiniz kahve fincanı, kahvenin lezzetinin artmasına da destek olacaktır. Genel itibari ile espresso fincanlar arasından seçim yaparken, geleneksel özelliklere dikkatli olmanız önemlidir. Tıpkı Türk Kahvesi fincanlarında olduğu gibi bazı özellikler, kahvenin lezzetinin de artmasını sağlar. Espresso fincanları ortalama olarak 60-90 ml hacme sahiptir. Fincan arasından seçim yaparken dikkat etmeniz gereken 5 önemli husus söz konusudur. Bunlar; fincan boyutu, fincan malzemesi, fincan şekli, fincan rengi ve fincan kulpu olmaktadır. Fincanın boyutu, espresso kahvelere özel olarak dizayn edilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.